Etusivu   blogi   Info   Kulkurit   Historia   Liput        


Rubiinit ennustavat onnettomuutta; tai niin ennustaja väitti nähdessään kreivitär Marina de Heydenin sormessa kihlasormuksen, jonka hän oli saanut sulhaseltaan. Marina de Heyden kirjoitti muistelmansa Rubiinit ennustavat onnettomuutta 1960-luvulla, puoli vuosisataa rakastettunsa Nikolai Jusupovin kuoleman jälkeen. Kuka tietää, kuinka paljon voimme luottaa hänen omiin sanoihinsa?

 

Leena K. Lehdon luento

 

Löytyisiköhän totuus MARINA de HEYDENISTÄ

 

Hyvinkään kirjastossa ma 9.10. klo 13.00

KulkuriTeatterin uuden näytelmän päähenkilön, Aurora Karamzinin sisarenpojan tyttärentyttären ja Kytäjän Hjalmar Linderin pikkuserkun elämä oli todellisuudessa tarua ihmeellisempi: pikkutyttönä hän asui Helsingissä, nuorena neitona Pietarissa hän seurusteli suuriruhtinattarien, Nikolai II:n tyttärien kanssa, ja kihlautui jo 18-vuotiaana liiviläisen kreivi Arvid von Manteuffelin kanssa, joka oli keisarinna Maria Feodorovnan kavaljeerikaartin luutnantti.

Marinan osassa Auli  Hyyrynen. Kuva Jetro Stavén.

Marina de Heydenistä piti tulla kunniallinen maalaishovin valtiatar kaukana Pietarin huvielämästä. Mutta mikä toi hänet ”maanpakoon” ensin Hyvinkäälle, sitten Euroopan suurkaupunkeihin? Tule kuulemaan, miten Pietarin kaunotar liittyy Hyvinkääseen, kuka se kagaalin jäsen oikein oli, mistä pistooli tuli, miten Helene Schjerfbeck tulee mukaan tarinaan ja mitä sitten tapahtui.

 

TERVETULOA KUUNTELEMAAN!