Etusivu  bn blogi   Info  Kulkurit  Kulkuriblogi  Historia  Liput   


Lisätietoja linkeistä: Armfeltien aikaan, Anu Lahtinen   FM Katri Lehto  
KulkuriOrkesteri  Illallinen Armfeltin aikaan

Humoristinen ja hassunkurinen kertomus, josta ei puutu vauhtia eikä vaarallisia tilanteita romantiikasta ja metsästyksestä puhumattakaan Hyvinkääsalissa helmikuusta lähtien. Kytäjän tarunhohtoisen kartanon puutarha sekä Numlahden kartanon rouvainsalonki kutsuvat keväisen kartanon juhliin. Luvassa teatteriesitys, jota ei kannata jättää väliin.


KYTÄJÄN KARTANON KALLE JA FÄLTIN MAIJA


Rakkaus saa keski-ikäisen Carl Johan Armfeltin (Aki Korpela) - Kallen, kuten kytäjäläiset häntä kutsuvat - miettimään tulevaisuutta uudella tavalla.

Seitsemäntoistavuotias Maria (Verena Konttila) sekoittaa ikämiehen pään niin perusteellisesti, että säätyerot unohtuvat ja raihnaaseen ruumiiseen astuu - ainakin Kallen mielestä - nuori salskea kosija.


Vai astuuko sittenkään?

 

Sydän reistailee ja vanhat polvivaivatkin muistuttavat olemassaolostaan, mutta suurelle omaisuudelle on saatava perijä.

 

Ja minkäs mies sille voi, että Maria on vietävän suloinen...

Luutnantti Carl Johan Armfelt kuuluu niiden mahtavien, omaperäisten ja omapäistenkin Kytäjän kartanonherrojen sarjaan, joiden elämästä riittäisi aineksia moneenkin näytelmään. Tähän nyt nähtävään esitykseen on valikoitunut Kallen rakkaudet sekä Maijaan että puutarhaan, jonka hoitoon hän intomielisesti suhtautui ja jota kehitti. Vaaleanpunaisten lumpeiden, saarnipuiden, lehmusten, huvimajojen hankkiminen Kytäjän korkeimman kallion laelle eivät olleet Kallelle vaikeuksia vaan haasteita, jotka hän yksi kerrallaan toteutti. Tähän itse luomaansa sadunhohtoiseen puutarhaan ja sen lammen rannalle hän sitten eräänä keväisenä päivänä johdatti mielitiettynsä ja ryhtyi kosimaan. Mutta miten kävikään?

 

1800-luvun upeat puvut, orkesterin esittämä ajalta olevaa musiikki ja historiallisiin tosiasioihin ja Katri Lehdon kirjaan perustuva Anu Lahtisen ja Leena K. Lehdon käsikirjoitus lupaavat viihtyisää iltaa isoisiemme ja -äitiemme maailmassa.

Hedda (Terhi Korpela) Kallen sisar, on joutunut muuttamaan miehensä tuhlailevan käytöksen takia Kytäjän kartanon komeudesta Numlahden kartanoon lapsineen ja siksi pyrkii kaikin tavoin pääsemään rakkaan Kalle-veljensä suosioon. Keinoja kaihtamatta.Sivun kuvat: Teemu Heikkilä, Aarno O. Jalonen

Päivitetty 10.3.2019