Etusivu bn blogi  Info  Kulkurit  Kulkuriblogi  Historia   Liput   

KAMARIHERRA  HYVINKÄÄSALISSA
 


Näytelmässä nähdään teatterimme taitavien ompelijoiden valmistamat ajan spiriitin mukaiset puvut; lavastaja Jyrki Sepän sekä teatterimme omien lavastajien hienosti toteutettu lavastus vie katsojan Pietarin salongeista Kytäjän maalaismaisemaan ja sieltä Mustion linnan upeille illallisille (kuva yllä: Elisabeth Järnefeltinä Carita Lehto ja Arvid Järnefeltinä Markku Nieminen). Lopuksi päädytään mustavalkoiseen Marsseillesin satamaan (kuva alla) Vasemmalta kurtisaanit Marju Kettunen, Tiina Kinnunen, Satu Strömberg, Marke Eiristö, Auli Hyyrynen, Suvi Pietilä ja Sonja Heinänen.
 

Näytelmän musiikki seuraa  eri aikakausia ja sen on koonnut oma muusikkomme Charlotta Kivistö. Ammattimuusikoista koottu orkesteri esittää musiikin joka näytöksessä livenä, solistina taitava Satu Strömberg.
 

Kamariherraa on esitetty tätä kirjoittaessani viidesti täysille katsomoille. Yleisöpalaute on ollut kauttaaltaan ylistävää. Hjalmar on vienyt katsojien sydämet aivan kuten se vei meidän tekijöidenkin. Jäljellä on kolme esitystä, jotka nekin valitettavasti ovat loppuunmyytyjä.

Hjalmarin öiset ajatukset Bebe (Charlotta Kivistö) ja Fredi (Markku Nieminen) käyvät viimeistä taistelua elämän ja kuoleman välillä.

Pietarin hovissä pidetään hauskaa, tanssitaan ja nautitaan kauniiden naisten seurasta. Kuvassa Suvi Pietilä

Hjalmarin sisar Emilié (Marke Eiristö) ja hänen miehensä Kasten du Pond (Aki Korpela) viihtyvät niin ikään juhlahumussa.

Piispatar Johanna Weurlander (Auli Hyyrynen) Mustion linnan suuressa illallisjuhlassa.

Hjalmar kuljetti mukanaan ylikeittäjätär Miina Holmia (Sonja Heinänen) minne menikin. Hjalmarin lisäksi Miina oli suosittu hovimestarin (Harri Wilén vas. ) ja Johanssonin (Tuomo Tikkasen) keskuudessa.teksti benita kivistö, kuvat aarno o. jalonen

Päivitetty 13.12.16ohjaaja