Etusivu   blogi   Info   Kulkurit   Historia   Liput   
 


Yksinäytöksinen tarina, joka on aika
pitkälti totta.


Tarina kaveruudesta, luontoretkeilystä, kännyköistä ja Marokosta, siivoamisesta, auraamisesta ja luopumisestakin. Joskus takapihalta voi aueta ihmeellinen maa, jollaista et uskonut olevan olemassakaan.

 

Laulavatko kurjet todellakin berberinkielellä?

Mitä kummaa Kuolemankellot puuhaavat, eestaas, ihan koko ajan? Miksi karpalot ovat

niin happamia ja toiset marjat vain pyörivät ja pyörivät? Kuka lipuu yksinäisellä metsälammella tyynen rauhallisena, kun tsuppadupattavat mökkinaapurit vavahduttavat koko yhteiskuntaa? Miksi kaukaslaiset kaksospojat saavat nähdä kaiken tämän!?!

Hyppää kulkureiden kyytiin ja lähde suoretkelle - se kannattaa!

Kesto noin 40 min.

Oopperan valmistumista on tukenut
Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistys.

Kuvat: Aarno O. Jalonen ja Hanna Tarkiainen


Ooperan lavasteet oli tehty vuosia kerätyistä muovipulloista. Jokainen kulkuri askarteli seinämään oman näköisensä koristeen ja lopputulos oli suoraan sanottuna upea. Samoin oli esitys, jonka kiitoksista ei ollut tulla loppua. Uusintaesityksiä on toivottu ja toivotaan jatkuvasti. Kunhan paikka löytyy, niin Karoliina sukeltaa esiin.


Oopperan valmistusta on tukenut Hyvinkään Ympöristönsuojeluyhdistys, josta heille kaunis kiitos. Kuvassa yhdistyksen varapuheenjohtaja Yrjö Ala-Paavola Suomen Luonnonsuojeluliiton edustajan Tapani Veistolan kanssa.

KulkuriOrkesteri suoriutui tehtävästään upeasti, heitä johti säveltäjä ja libretisti Charlotta Kivistö (seisomassa).


Oopperan sävelmät olivat tarttuvia. Suokeltaperhonen Vivi sanoikin, että tästä oopperasta jäi korvamatoja lopuksi vuotta. Ihana porukka, ihana sävellys ja sanoitus - tätä jos mitä jää ikävä, joten esitettävä se on pian uudestaan!


LIBRETTO  Charlotta Kivistö

MUSIIKIN ESITYS 
KulkuriTeatterin Oopperaorkesteri, joht. Charlotta Kivistö, viulu ja koskettimet

OHJAUS  Charlotta Kivistö

ROOLEISSA  Aino Kinnunen, Miina Nieminen, Martta Korpela, Anna-Stiina Pouta, Aino Kontiainen, Aapo Nieminen, Eevi Kivelä, Pauli Hersti, Vivi Virtanen, Liikunta- ja ilmaisupäiväkoti Ilmarin lapsia, Jarno Hannula, Hanna Tarkiainen, Sakari Kajosaari, Aki Korpela, Jyrki Lilleberg, Markku Nieminen, Samuli Piela, Terhi Korpela, Tuomo Tikkanen, Janne Vaittinen, Arto Vedenpää, Harri Wilén,  Anni Eiristö, Hilkka Kauppinen, Marke Eiristö, Marju Kettunen, Tiina Kinnunen, Suvi Pietilä, Anne Pietiläinen, Jaakko Kivistö

LAVASTESUUNNITTELU  Benita Kivistö

LAVASTETOTEUTUS
  Sameli Järvenpää ja työryhmä 

PUVUSTUS  Hilkka Kauppinen, Anni Eiristö, Benita Kivistö, Terhi Korpela

MEIKIT, KAMPAUKSET, PERUUKIT  Suvi Pietilä, Charlotta Kivistö

VALO- JA ÄÄNISUUNNITTELU 
Hyvinkääsali

KESTO  n. 50 min. ei väliaikaa
 

TERVETULOA TEATTERIIN!

 


Päivitetty 2.11.2014