Etusivu   blogi   Info   Kulkurit   Historia   Liput     


Tervetuloa Anu PUNAISEN RUBIININ kirjoittajatiimiin

 

Teatterimme käsikirjoitustiimi vahvistuu historian asiantuntijalla, kun professori Anu Lahtinen tuo taitonsa ja tietonsa teatterimme käyttöön. Olemme todella iloisia, kun saamme kirjoittajaksi nuoren hyvinkääläisen paikallishistorian tuntijan.


FT, dosentti Anu Lahtinen on hyvinkääläinen historiantutkija, tiedetoimittaja ja tietokirjailija. Parhaillaan hän toimii Suomen ja Pohjoismaiden historian professorina Helsingin yliopistossa.

 

Lahtisen työtä  ohjaa intohimoinen omistautuminen historialliselle tiedolle ja tiedon saatavuudelle. Hänen erityisaloihinsa kuuluvat Pohjolan myöhäiskeskiaika ja 1500-luku sekä paikallishistoria.

 

JULKAISUJA:

Kirsi Vainio-Korhonen & Anu Lahtinen: Lemmen ilot ja sydämen salat. Suomalaisen rakkauden historiaa (WSOY 2015).

Anu Lahtinen & Miia Ijäs (toim.): Risti ja lounatuuli. Rauman seurakunnan historia keskiajalta vuoteen 1640. Rauman seurakunta ja SKS 2015.

Lahtinen, Anu: Pohjolan prinsessat. Viikinkineidoista renessanssiruhtinattariin. Atena Kustannus, Jyväskylä 2009 (2. painos 2010).

 

kotisivut: www.iki.fi/anulah twitter @anulah

Elokuussa 2017 ilmestyy Anu Lahtisen Hyvinkään 100-vuotisjuhlia varten kirjoitettu teos Hyvinkään seudun historiasta. Kuva: Kuvitelmia


 

Pävitetty 18.4.17